Informace a rezervace na telefonech:
  • Krásné Březno: +420 602 688 956

JAK NAČERPAT NA JAŘE ENERGII ZE STRAVY?

10.5.2022

Jaro je tady, příroda se probouzí ze zimního spánku, všechno nádherně kvete, voní, všude kolem jsou barvy, které nás dobíjí energií.

Stejně tak i náš organismus se probouzí z té dlouhé a úmorné zimy. Mění se teplota, vlhkost vzduchu, je déle světlo, ráno nás probouzí sluneční paprsky. Máme obecně větší chuť se hýbat a trávit více času na čerstvém vzduchu. A také jinak jíst.

 

Konečně jsme odhodili zimní medvědí srst a najednou se cítíme lehčí, máme více elánu a energie do života. A proto je potřeba i naše tělo začít vyživovat jinak. Odhodit těžké a zahřívající potraviny a přijímat lehké, svěží, šťavnaté pokrmy, které v nás rozproudí onu životní energii.

Jakou změnu tedy na talíři udělat?

Stejně jako je všude kolem nás krásně barevno, i náš talíř by měl vypadat svěže a barevně.

 

 

Zelenina na prvním místě:

Jaro je tím správným časem na čerstvé lehké potraviny, saláty… Vytvořte si duhu na talíři. Od zelených listových salátů, přes ředkvičky, mrkev, papriky, rajčátka, okurky, červenou řepu, brokolici, k bylinkám a klíčkům.

 

Také ovoce:

Nezapomínejte na svěží ovoce. Udělejte si ovocný salát, přidejte si čerstvé jahody, kiwi, borůvky, nebo jiné barvičky do kaše nebo jogurtu. Navodí to nejen úžasnou chuť, ale svěží jarní náladu a úsměv.

 

Zkuste doma klíčit:

Klíčky jsou úžasná jarní záležitost. Ze semínek vzniká nový život, klíček, ze kterého vzejde malá rostlinka a s ní neuvěřitelné množství živin pro naše probouzející se tělo. Je to takový životabudič, který nám dá spoustu vitamínů, minerálních látek, antioxidantů, látek, které naše tělo opravdu moc ocení. Klíčky pak můžete nasypat na chleba s pomazánkou, polévku, salát…

O domácím klíčení si řekneme více příště…

Přidejte zelené natě:

Posypejte si jídla pažitkou, petrželkou, mladou pampeliškou, medvědím česnekem nebo mladou kopřivou. Zelené natě obsahují vedle vitamínů i cenné enzymy, pomocníky pro naše trávení.

 

Vyhněte se těžkému, smaženému, kořeněnému:

Jarní strava by obecně měla být lehčí a v menším množství. V zimě tělo hromadí, ukládá a využívá zásoby, na jaře se přirozeně pročišťuje a je fajn mu s tím trošku pomoct. :-)

Proto omezujte těžké potraviny a zaměňujte za lehčí. Omezte živočišné produkty, maso, smažené pokrmy, příliš kořeněné a slané jídlo, méně tepelně upravujte a jezte více čerstvě a svěže. Méně zahušťujte.
A nepřejídejte se, na jaře se hubne lépe, než v zimě! :-)

Autorka článku: Mirka Philippi/ www.eatwithlove.cz 

, , ,

JAK NAČERPAT NA JAŘE ENERGII ZE STRAVY?

Jaro je tady, příroda se probouzí ze zimního spánku, všechno nádherně kvete, voní, všude kolem jsou barvy, které nás dobíjí energií.

Stejně tak i náš organismus se probouzí z té dlouhé a úmorné zimy. Mění se teplota, vlhkost vzduchu, je déle světlo, ráno nás probouzí sluneční paprsky. Máme obecně větší chuť se hýbat a trávit více času na čerstvém vzduchu. A také jinak jíst.

 

Konečně jsme odhodili zimní medvědí srst a najednou se cítíme lehčí, máme více elánu a energie do života. A proto je potřeba i naše tělo začít vyživovat jinak. Odhodit těžké a zahřívající potraviny a přijímat lehké, svěží, šťavnaté pokrmy, které v nás rozproudí onu životní energii.

Jakou změnu tedy na talíři udělat?

Stejně jako je všude kolem nás krásně barevno, i náš talíř by měl vypadat svěže a barevně.

   

Zelenina na prvním místě:

Jaro je tím správným časem na čerstvé lehké potraviny, saláty… Vytvořte si duhu na talíři. Od zelených listových salátů, přes ředkvičky, mrkev, papriky, rajčátka, okurky, červenou řepu, brokolici, k bylinkám a klíčkům.

 

Také ovoce:

Nezapomínejte na svěží ovoce. Udělejte si ovocný salát, přidejte si čerstvé jahody, kiwi, borůvky, nebo jiné barvičky do kaše nebo jogurtu. Navodí to nejen úžasnou chuť, ale svěží jarní náladu a úsměv.

 

Zkuste doma klíčit:

Klíčky jsou úžasná jarní záležitost. Ze semínek vzniká nový život, klíček, ze kterého vzejde malá rostlinka a s ní neuvěřitelné množství živin pro naše probouzející se tělo. Je to takový životabudič, který nám dá spoustu vitamínů, minerálních látek, antioxidantů, látek, které naše tělo opravdu moc ocení. Klíčky pak můžete nasypat na chleba s pomazánkou, polévku, salát…

O domácím klíčení si řekneme více příště…

Přidejte zelené natě:

Posypejte si jídla pažitkou, petrželkou, mladou pampeliškou, medvědím česnekem nebo mladou kopřivou. Zelené natě obsahují vedle vitamínů i cenné enzymy, pomocníky pro naše trávení.

 

Vyhněte se těžkému, smaženému, kořeněnému:

Jarní strava by obecně měla být lehčí a v menším množství. V zimě tělo hromadí, ukládá a využívá zásoby, na jaře se přirozeně pročišťuje a je fajn mu s tím trošku pomoct. :-)

Proto omezujte těžké potraviny a zaměňujte za lehčí. Omezte živočišné produkty, maso, smažené pokrmy, příliš kořeněné a slané jídlo, méně tepelně upravujte a jezte více čerstvě a svěže. Méně zahušťujte. A nepřejídejte se, na jaře se hubne lépe, než v zimě! :-)

Autorka článku: Mirka Philippi/ www.eatwithlove.cz 

Beach Volleyball

JAK NAČERPAT NA JAŘE ENERGII ZE STRAVY?

Tisk Horák a.s.
VZP
T-CLUB E-shop
Slevotisk
EducAid
Česká komora fitness
PivoNealko